banner 5 2 1200px rounded v2


Zorgt u wel eens voor een ander?

Op 10 november 2017 was het de dag van de Mantelzorger. Nederland telt ruim 3 miljoen mantelzorgers zoals u. Elk met hun eigen verhaal, elk met hun eigen zorgen. Zilveren Kruis denkt met u mee en ondersteunt u waar nodig. Zo kunt u de Mantelzorgwegwijzer invullen of een Zorgcoach spreken. Daarnaast bieden wij vanaf Aanvullend 2 sterren een Hulp bij mantelzorg vergoeding. En aantrekkelijke Zilverkorting op mantelzorgdiensten en -producten.

De Mantelzorgwegwijzer geeft u persoonlijk advies

Het regelen van mantelzorg kan de eerste keer soms best lastig zijn. Waar moet u beginnen? Welke ondersteuning is nodig voor uw situatie? Met de Mantelzorgwegwijzer krijgt u persoonlijk advies over uw mantelzorgsituatie. Want elke situatie is anders. Na het invullen van een korte vragenlijst krijgt u advies dat u op weg helpt.

Doe de Mantelzorgwegwijzer op: zk.nl/mantelzorgwegwijzer.

Uw Zorgcoach helpt met het regelen van zorg

Wilt u liever iemand spreken? De Zorgcoach kijkt in overleg met u welke zorg nodig is. En welke ondersteuning daarop aansluit. Via één telefoontje krijgt u waardevolle tips, bijvoorbeeld over het verlichten van de zorgtaak. Ook kunnen de Zorgcoaches u meer vertellen over tijdelijke professionele ondersteuning. Of wat te doen bij tijdelijke afwezigheid van de mantelzorger. Daarbij ondersteunen de Zorgcoaches u met informatie over instructies, cursussen en coaching sessies. Want mantelzorg is maatwerk.

Bel voor advies van de Zorgcoach 071-751 00 98, op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur. Of bezoek: zk.nl/zorgcoach.

NIEUW! U ontvangt Hulp bij mantelzorg

Bent u Aanvullend 2, 3 of 4 sterren verzekerd? Dan vergoedt Zilveren Kruis in 2018 de kosten van noodzakelijke ondersteuning zodat u als mantelzorger niet uitvalt. Maar ook als u mantelzorg ontvangt, kunt u aanspraak maken op deze dekking. De Hulp bij mantelzorg vergoeding is in 2018 ook breder inzetbaar. Zoals voor tijdelijke professionele ondersteuning, vervangende mantelzorg  of cursussen. De Hulp bij mantelzorg vergoeding zet u in overleg met de Zorgcoach in.

Vanaf Aanvullend 2 sterren ontvangt u een vergoeding voor Hulp bij mantelzorg

  • Basis Plus Module: Geen dekking
  • Aanvullend 1 ster: Geen dekking
  • Aanvullend 2 sterren: maximaal €750 per persoon per jaar
  • Aanvullend 3 sterren: maximaal €1.000 per persoon per jaar
  • Aanvullend 4 sterren: maximaal €1.250 per persoon per jaar
Extra Vitaal pakket: €250 per persoon per jaar, bovenop de vergoeding uit Aanvullend 2, 3 of 4 sterren

Bekijk uw Zilverkorting op mantelzorgdiensten en -producten op: zk.nl/zilverkorting

Als klant van Zilveren Kruis krijgt u tot 30% Zilverkorting op allerlei zorgproducten en -diensten. We hebben interessante kortingen voor u afgesproken met zorgaanbieders die ondersteunen bij mantelzorg. Zoals Mantelaar, Dinst, Home Instead, Saar aan Huis en Senior Service. Zo helpen we u om de mantelzorgtaak vol te houden. Bekijk het aanbod op zk.nl/zilverkorting.

Lees meer over mantelzorg op: zk.nl/mantelzorg

Op de website zk.nl/mantelzorg vindt u meer informatie over mantelzorg. Op de website vindt u tips, achtergrondinformatie en advies. Zo komt u meer te weten over het inrichten en uitvoeren van uw mantelzorgtaak. Ook kunt u uw ervaringen delen met andere mantelzorgers.