Vereniging van Oud-Employés der "Koninklijke/Shell"

Regio Amsterdam

amsterdam modern

"Amsterdamse grachtenpanden" van Wini Hoonte

** Update ivm de huidige richtlijnen ter voorkoming van verspreiding van het Coronavirus **

De contactpersonen van ons Welzijnswerk zijn tot nader orde gestopt met het afleggen van visites, maar zijn wel van plan de oudere leden te blijven benaderen middels telefoon, email, of schriftelijk. Indien daaraan behoefte bestaat, kunnen de leden zelf ook bellen of schrijven naar de contactpersoon van hun rayon. Wij wensen iedereen veel sterkte in deze vreemde en onzekere tijd. Laten we hopen dat we hier met z’n allen goed uitkomen!

 

Doelstelling

Het welzijnswerk van VOEKS heeft als doelstelling om aandacht te geven aan de oudere leden van VOEKS, en aan de leden die ziek, eenzaam of minder mobiel zijn. Het accent ligt op het geven van aandacht en het onderhouden van contact. Discretie en terughoudendheid wordt uiteraard in acht genomen.

Aanpak

In onze regio is een groep van 30 vrijwilligers actief, begeleid door een regionaal coördinator, die weer contacten onderhoudt op landelijk nivo.

Op kroonverjaardagen (65, 70, 75) wordt u door ons gefeliciteerd middels een kaartje. De eerste keer dat u wordt bezocht is sinds kort ter gelegenheid van uw 80e verjaardag. Deze kennismaking gaat voor de leden gepaard met het aanbieden van een feestelijk glas, gesierd met het VOEKS logo. Vanaf de 81e verjaardag is het onze intentie dat u op jaarlijkse basis wordt bezocht. Een telefoongesprek behoort ook tot de mogelijkheden. Te allen tijde kan het lid, of diens partner, aangeven al dan niet prijs te stellen op contact.

Wilt u meer weten over het Voeks welzijnswerk, lees dan hier verder.

VOEKS Welzijn Brochure

We willen u attenderen op de VOEKS brochure "Voorbereiding op overlijden", een document met als doel op overzichtelijke wijze allerlei aspecten rondom dit thema bij elkaar te brengen. Hopelijk helpt het u na te denken over zaken die aan de orde (kunnen) komen en zich daar tijdig op voor te bereiden. Zodat een en ander soepeler verloopt als het eenmaal zover is. De contactpersonen hebben een papieren exemplaar ontvangen en zijn gevraagd die onder de aandacht te brengen tijdens de huisbezoeken. De electronische versie is beschikbaar via VOEKS Welzijn Brochures 

rechts op deze pagina. Heeft u feedback? We horen het graag!

Recent hebben we een aanvullend document beschikbaar gesteld onder de naam "Aanhangsel bij Voorbereiden op overlijden", op dezelfde wijze bereikbaar.

Tevens is beschikbaar de brochure “Vitaal Oud Worden”, uitgegeven door Zilveren Kruis. Over diensten die u in verschillende situaties worden aangeboden.

Oproep

Wij zijn als regio voortdurend op zoek naar leden die willen meedoen bij dit werk. Sommige rayons kunnen wel wat versterking gebruiken. Bent u geinteresseerd? Neemt u dan contact op met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We nemen u (evt. op termijn) graag op als contactpersoon in een van onze rayons, bij voorkeur bij u in de buurt. Aan uw voorbereiding en  begeleiding wordt uiteraard aandacht besteed.

Heeft u kennis van leden die mogelijk behoefte hebben aan onze aandacht, bv. wegens ziekte, dan stellen wij uw tip zeer op prijs.

Rayons en Contactpersonen

We hebben onze regio onderverdeeld in de volgende rayons en noemen daarbij de huidige contactpersonen:

Rayon

Contactpersonen

Purmerend, Oosthuizen, Midden-Beemster, Zuid-Oost Beemster, De Rijp, Ilpendam, Purmerland

Tiny Meerhoff, Jos van Deursen, Carla Mulder, Margreet Dijkman, Wil Kroes, Theo Mesman,
Hetty Slagboom

Zaandam, Zaandijk, Koog aan de Zaan, Westzaan

José Seelen

Wormer, Wormerveer, Krommenie, Oost-Knollendam

Loes Blom

Monnickendam, Edam, Volendam, Marken, Broek in Waterland

Joop en Anna ter Horst, Anny Nibbering

Amsterdam-Noord, Landsmeer, Oostzaan, Den Ilp

Marianne van der Steen, Jan de Vries,
Jan en Greet Post, Rachel Busker

Amsterdam-Centrum en binnen de ring

Johanna van den Hoed, Peter Koenders, Alfred Mutsaars

Amsterdam-Oost, -Bijlmer, Diemen

Wim Groen

Amsterdam-West, Badhoevedorp, Zwanenburg

Myra Ruijter

Amsterdam-Zuid, -Buitenveldert, Amstelveen

Hans en Fredie Versleijen

Amstelveen

Margot Spaargaren, Gré Modderman,
Antonio Wilson

Hoofddorp, Nieuw-Vennep

Jan van der Valk

Ouderkerk, Uithoorn, Amstelhoek, Kudelstaart, Aalsmeer, Rijsenhout

Aad Hagens

Weesp, Muiderberg

Loes Wendelgelst

Almere

Jos van den Putten, Paul en Els Vermeren